Cercar en aquest blog

dijous, 6 de desembre del 2012

Les TIC i les TAC a l'escola

Descripció

A l'entrada d'avui voldria compartir amb vosaltres l'activitat que hem dut a terme per parelles a l'assignatura de GITIC, l'objectiu de la qual era presentar una proposta d'ús de les TIC/TAC de les que puguem trobar en webs educatives com ho són: Edu365, Edu3, el Portal Xtec, InfoK, Lacenet, etc. 

Per començar, però, caldria concretar què són les TIC i les TAC. Les TIC són les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, que agrupen els elements i les tècniques utilitzades en el tractament i la transmissió de les informacions, principalment d'informàticainternet i telecomunicacions. D'altra banda, les TAC són les Tecnologies de l'Aprenentatge i l'Ensenyament, és a dir, proposen un aprenentatge mitjançant les TIC; es podrien entendre com una visió de les TIC a l'escola. 

Ampliació

La proposta que presentem la meva companya de classe i jo és la que vam trobar per mitjà del Portal Edu365: un programa infantil del canal Super3 titulat "Una mà de contes", la proposta del qual hem intentant resumir en la següent diapositiva:


Reflexió

En molt poc temps el que coneixíem com a revolució tecnològica, una època de canvis radicals que començà a finals del segle XX, ha deixat de ser un progrés a ser una realitat: vivim en l'era tecnològica i ens hi hem d'adaptar. Com tot, les noves tecnologies poden tenir connotacions negatives i positives per a la societat i, sobretot, per l'educació. És per això que la nostra feina com a futurs mestres ha de ser conèixer bé aquestes tecnologies i tot aquest immens volum d'eines davant les quals ens trobem i aprendre a utilitzar-les per tal de convertir-les en un suport i un benefici per la nostra feina. Si aconseguim dominar aquest àmbit, si en coneixem els pros i els contres, serem capaços de transmetre-ho als nostres alumnes perquè puguin utilitzar les TIC amb tota confiança i seguretat.

De la importància de les TAC i de les competències que han de tenir els docents en aquest aspecte, en vaig parlar en una entrada anterior que, si voleu, poder recuperar aquí


Fins aquí l'entrada d'avui. Espero que us hagi estat d'ajuda.
Arreveure!

EulàliaTG

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada