Cercar en aquest blog

dimecres, 19 de desembre del 2012

El bon comunicador

Pilar Rahola. Una bona comunicadora?


En una entrada anterior , vaig parlar sobre el llenguatge oral i la comunicació amb un públic a partir de la lectura de Com parlar bé en públic. Si ho recordeu vaig esmentar algun dels aspectes que ha de tenir en compte una persona a l'hora de parlar en públic (la gesticulació, la potència de veu, la claredat, etc.). Doncs bé, a partir dels consells i tècniques que vam extreure d'aquest llibre, ens vam poder fer una idea de les principals característiques que hauria de tenir un bon comunicador, ja que, encara que al llibre només es comentin aspectes a tenir en compte pel llenguatge oral, alguns d'ells també es poden aplicar a l'escrit. 


Pilar Rahola
Fou llavors quan, per grups, vam començar a buscar un exemple de "bon comunicador" per a nosaltres i ens vam acabar decidint per una persona que a totes les membres del grup ens cridava l'atenció, sobretot últimament, pel context en què es troba Catalunya en aquests moments. Aquesta persona és Pilar Rahola, política i periodista catalana i d'ideologia catalanista. Com que havíem de realitzar una exposició davant la classe justificant la nostra decisió i per què Pilar Rahola és una bona comunicadora, vam decidir exposar la nostra posició però mostrant també els aspectes negatius que havíem trobat en la periodista i que ens podrien haver fet dubtar. 

Per analitzar de fons la forma de comunicar-se de Pilar Rahola, la vam seguir des de diferents mitjans pels quals es dóna a conèixer, que en són molts. La vam seguir al Twitter, al Facebook, ens vam subscriure a través del canal RSS als articles d'opinió que escriu a La Vanguardia per anar-los rebent al Google Reader, el funcionament del qual vaig explicar en una entrada que podeu recuperar. A través del Reader, també, vam poder anar recopilant les alertes de Google que havíem creat sobre tot el que tenia relació amb Pilar Rahola i que quedava registrat a la xarxa. Les "alertes de Google" són missatges, que es poden rebre per correu electrònic o en una eina com el Google Reader i que t'avisen de l'aparició a la xarxa d'una nova informació sobre un tema que tu has seleccionat. 

Pilar Rahola la vam seguir també a través de la seva pàgina web i de la seva activitat a "8aldia" amb Josep Cuní al canal 8tv, o altres programes i cadenes televisives. 

Els aspectes positius i negatius que li vam trobar com a comunicadora i les diferents fonts a través de les quals la vam seguir es troben en el següent Prezi, que vam utilitzar com a suport per fer la presentació a classe:    




Sí, una bona comunicadora

La conclusió que vam treure finalment tot el grup, va ser que, a pesar que a vegades Pilar Rahola faci comentaris inadequats, poc educats o impertinents, això no deixa de ser un tret carecterístic essencial per ella i, sovint, el motiu pel qual molts l'admiren com a comunicadora. I és que diu el que pensa sense embuts, diu les coses com les veu i com creu que són, i moltes vegades allò que diu coincideix amb el que molts oients pensen i demanen que algú defensi públicament. Cal remarcar, a més, que normalment quan Pilar Rahola fa aquests comentaris és com a resposta a d'altres que s'han fet o que se li han fet, també poc adequats o, fins i tot, insultants. 

Per saber-ne més


Si us interessa conèixer una mica més Pilar Rahola, a continuació us adjunto una entrevista que li va fer Jordi Domènech des de "Ràdio Desvern", a través d'un SoundCloud, una plataforma de distribució d'àudio online en la qual els usuaris poden col·laborar, promocionar i distribuir els seus projectes musicals. Podríem dir que és una xarxa social per a músics. 
 


Això és tot per avui. Fins la propera!

EulàliaTG

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada